Naslovnica Društvo Milanović sa Plesa slao oružje ISIS-u! Kako ga nije sram kandidirati se...

Milanović sa Plesa slao oružje ISIS-u! Kako ga nije sram kandidirati se za predsjednika RH!?

E81D02 Islamic State of Iraq and the Levant fighters pose in a propaganda photo released by the organization.

Milanovićeva vlada naoružavala je teroriste. Milanovićeva vlada organizirala je ‘svastiku’ u Poljudu nakon čega je hrvatski narod još jednom etiketiran kao fašistički i genocidni narod

‘Hrvatska, kao jedina članica EU-a koja ima dunavsku i jadransku, odnosno mediteransku dimenziju, treba se jasnije pozicionirati kao glavni partner prema državama u svom susjedstvu. Zahvaljujući svom jedinstvenom iskustvu iz Domovinskog rata, Hrvatska treba pružiti doprinos i rješavanju kriza na Sredozemlju i istoku Europe čime ćemo ojačati svoj međunarodni položaj i utjecaj. Potrebno je dodatno osnažiti srednjoeuropsku dimenziju Hrvatske. Odnosi s ključnim europskim i globalnim silama, a posebno sa SAD-om trebaju biti na vrhu popisa političkih prioriteta’, izjavio je “naš” premijer Plenković.

To je potpuno pogrešan smjer. To nije smjer kojim želi ići hrvatski narod!

Naime, u razdoblju od početka studenog 2012.-te godine do veljače 2013.-te godine, sa zagrebačkog aerodroma Pleso poletjelo je ukupno 75 transportnih civilnih aviona kojima je prevoženo naoružanje za sirijske pobunjenike.

U zrakoplovima uz hrvatsko, prebacivano je i oružje drugih europskih država, a cijeli proces prikupljanja organizirala je CIA. Prema informacijama izvora prvih nekoliko transfera se obavilo putem aviokompanije Turkish Cargo – koja je u vlasništvu Turkish Airlinesa. Kasnije se krenulo s jordanskom kompanijom Jordanian International Air Cargo.

Izvor je također otkrio i o kojem se “visokom hrvatskom dužnosniku” radilo u tekstu New York Timesa. Osoba koja je sa SAD-om dogovorila prijevoz oružja za sirijske pobunjenike je Joško Paro – hrvatski ambasador u Washingtonu.

Nadalje, ističe se kako je cijeli plan naoružavanja preko Hrvatske znatno veći no što se inicijalno mislilo. Navodi se kako su američki dužnosnici angažirali svoje ‘partnere’ – Hrvatsku, Saudijsku Arabiju, Jordan i Tursku u operaciji naoružavanja pobunjenika u Siriji. SAD su prikupljale oružja, Saudijska Arabija je plaćala, a Jordan i Turska prevozile su oružje koje je potom s jordanskog teritorija prebacivano u Siriju.

Ističe se kako je Hrvatska dio viškova svog naoružanja – raketne bacače M79 i RPG-22, ručne bacače granata RBG-6 te bestrzajne topove M60 izdvojila iz svojih skladišta. Nepoznata količina tog naoružanja u Siriju je otišla početkom studenog prošle godine sa zagrebačkog Plesa turskim avionima A310.

No, na Pleso je u američkoj organizaciji dopremano i oružje iz nekoliko europskih zemalja, među njima i Velike Britanije, koje je potom transportnim avionima Jordanian International Carga otpremano u Jordan, a potom u Siriju.

Zagrebačka zračna luka Pleso nekoliko mjeseci je bila međunarodno središte za prijevoz oružja za sirijske pobunjenike. Kako su za prijevoz korišteni avioni A310 i Iljušin 76MF, procjenjuje se da je tijekom 75 letova prevezeno oko 3000 tona različitog oružja i streljiva.

Cijela operacija prijevoza oružja s Plesa postala sigurnosno upitna nakon što su se u Oblasnoj kontroli nadzora zračnog prometa BiH počeli raspitivati odakle iznenada toliko letova jordanske kompanije iz Zagreba. Također je i u Zagrebu primijećeno iznenadno učestalo slijetanje jordanskih transportnih aviona.

Osobe koje su dogovorile transfer oružja za sirijske pobunjenike ugrozile su nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske i morale bi odgovarati zbog svojih postupaka.

Ako je oružje išlo za Jordan, a ne za Siriju – to nije nikakvo opravdanje ukoliko se znalo da će oružje završiti na sirijskom ratištu gdje se brojne ekstremističke skupine, a među njih upada i FSA, bore protiv legitimne vlasti u Damasku bez potpore sirijskog naroda.

Poznato je da je Milanovićeva ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić (zastupnik Pernar ju je javno prozvao u Saboru da je slala teroristima oružje) bila na kontroverznom summitu ‘Prijatelji Sirije’. Hrvatska Vlada priznala je sirijske pobunjenike kao ‘jedine predstavnike sirijskog naroda’.

To su bile velike pogreške u našem odnosu prema sirijskom konfliktu prema kojem smo, da imamo imalo razumijevanja za vanjsku politiku i našu nacionalnu sigurnost, trebali i morali ostati u potpunosti neutralni.

Smjer kojim ide ova kao što je išla i Milanovićeva vlada, nije smjer hrvatskih građana. Ključni europski i američki partner, kako kaže novi premijer Plenković, znači dvije stvari:

-da smo isti ili slični NATO zločincima i njihovim saveznicima koji godinama porobljavaju pljačkaju i uništavaju demokratske države,

-da moramo slijediti taj kurs jer Hrvatska nije samostalna i neovisna država već korporacija u vlasništvu Rothschilda, Sorosa, Rockefellera i ostalih psihopata Komiteta 300 na čijem je vrhu engleska kraljica Elizabeta.

Hrvatski narod nije dao mandat ni Milanoviću ni Plenkoviću ni njihovim prethodnicima da vode politiku naoružavanja terorista ili porobljavanja drugih naroda.

Dapače, u svojoj bogatoj povijesti hrvatski narod uvijek se borio protiv takvih i branio od takvih.

Hrvatski narod nije kriv za političke odluke onih koji od 2000-te planski uništavaju Hrvatsku i diskreditiraju hrvatski narod. Ali zbog njihove politike sutra ćemo imati teroriste u svojoj kući. Zato trebamo podići svoj glas i poslati jasnu poruku novoj vladi i premijeru Plenkoviću.

Hrvatski narod nikada nije bio genocidni narod!