Naslovnica Crkva GRUDE: U najljepšoj crkvi i ove godine priređen koncert klasične glazbe

GRUDE: U najljepšoj crkvi i ove godine priređen koncert klasične glazbe

U najljepšoj crkvi u Hercegovini, kako mnogi vole kazati za kamenu ljepoticu kojoj je temelje udario fra Gabro Grubišić, a koja je puni sjaj doživjela u vremenu fra Stanka Pavlovića, fra Bernarda Marića i fra Ante Šaravanje, održan je koncert klasične glazbe.

Upravo je grudska kamena ljepotica, crkva svete Katarine u Grudama, posljednjih godina mjesto najljepših koncerata klasične glazbe uz pjesme vjerske tematike na području župe Grude.

Nazočni su uživali u glazbi Sanje Vukoje koja je svirala Shostakovicha, Lane Šimić koja je pjevala uz klavirsku pratnju Brigite Šilić, Josipe Brnadić koja je svirala Chopina i Ane Pešorde koja je svojim izvedbama na gitari sve oduševila, a izvodila je Carcassija, Padoveca, Legnanija i Bacha.

Događaj u crkvi svete Katarine pozdravio je grudski župnik fra Stanko Pavlović. – Slušajući vas ovdje imao sam dojam kao da su svi ovi velikani, čija ste djela večeras vi izvodili, u našoj crkvi svete Katarine u Grudama. Tako je prelijepo bilo i drago mi je zbog vas dragi prijatelji što ste se okupili i podržali ovaj koncert koji je bio uistinu za svaku pohvalu – istaknuo je župnik fra Stanko.

Također, pohvalio je i profesore i roditelje mladih dama koje su glazbom uveličale ovaj dan u Grudama, ususret blagdanu svetog Ivana, ali i obljetnice Međugorja i Gospinog ukazanja koje se prvi put u ovom hercegovačkom mjestašcu zbilo 24. lipnja 1981. godine.

Kako je sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji portala Grude.com.