Naslovnica Društvo U Vukovaru će se 16. srpnja održati Dan zajedništva, ponosa i sreće

U Vukovaru će se 16. srpnja održati Dan zajedništva, ponosa i sreće

U znak sjećanja na 16. srpnja 2018., kad je u Hrvatsko oduševljenjo dočekana nogometna reprezentacija koja je na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro, u Vukovaru će se 16. srpnja održati Dan zajedništva, ponosa i sreće, a jedini uvjet za sudjelovanje građana u programu je da budu odjeveni u dresove s “hrvatskim kockicama”, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u vukovarskoj Gradskoj upravi.

 

Riječ je o projeku čiji je inicijator, kako je rečeno, hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, a iza projekta stoji tvrtka “Organizatori bez granica”, turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te Grad Vukovar.

“Želja nam je da ova manifestacije postane tradicija. Priča kreće iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a prema mogućnostima gradova koji će biti uključeni u projekt organizirat će se programi na kojima će sudjelovati građani odjeveni u kockice”, rekao je producent Aleksandar Kovačević.

Direktorica vukovarske Turističke zajednice Marina Sekulić rekla je da će se Dan zajedništva, ponosa i sreće obilježiti u Park-šumi Adici, gdje će posjetitelji u dresovima s kockicama i navijačkim rekvizitima moći zaigrati tzv. bubble football.

“Upravo kako su naši nogometaši krenuli na Svjetsko prvenstvo iz Vukovara, tako mi je iznimno drago što ova pozitivna priča kreće upravo iz Vukovara jer nema boljeg mjesta za zajedništvo”, rekla je zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić, dodajući da gradske vlasti projektu daju punu potporu.

Hina