Naslovnica Sport Na Vlašiću niče stadion vrijedan nekoliko milijuna maraka

Na Vlašiću niče stadion vrijedan nekoliko milijuna maraka

Posljednjih dana na Vlašiću je u tijeku akcija postavljanja umjetne trave na nogometni stadion na Babanovcu.

Nakon zimske, skijaške sezone i relativno kišovitog proljeća, topli, ljetni dani su idealni za ovakav posao.

Sredinom 2018. godine vtrtka “Ozon” d.d. Travnik, zajedno sa svojim poslovnim partnerom SRC “Vlašić” d.o.o. Travnik, započela je projekt izgradnje suvremenog nogometnog stadiona s podzemnom garažom na platou Babanovac na Vlašiću, u samom središtu sportsko-rekreacijskog centra na Vlašiću.

Ovaj projekt izgradnje nogometnog stadiona je vrijedan više milijuna konvertibilnih maraka, a podrazumijevao je izgradnju nogometnog stadiona s nogometnim terenom dimenzija 100×62 m, što zadovoljava UEFA standarde iz Pravilnika o stadionskoj infrastrukturi.

Projektom je predviđeno da i ostale karakteristike nogometnog stadiona budu po UEFA standardima kako bi se zadovoljile potrebe profesionalnih sportaša, kao i svih drugih koji bi koristili ovakav sportski objekt.

Trenutačno se postavlja jedna od najkvalitetnijih umjetnih trava STRIKER NON INFILL Monofilament, sa dvije vrste vlakana, sa uvijenim vlaknima od 7.200 dTex i 140 mikrona.

Ispod umjetne trave postavljena je “shockad” podloga Greiner MACHTBASE.PRO, što je, također, prema UEFA standardima iz pravilnika.

Stadion na platou Babanovac nalazi se na nadmorskoj visini od 1.200 metara, a okružen je sa svim većim hotelima i restoranima na Vlašiću.

vecernji.ba