Naslovnica Crkva Nadbiskup Giorgio Lingua imenovan apostolskim nuncijem u Hrvatskoj

Nadbiskup Giorgio Lingua imenovan apostolskim nuncijem u Hrvatskoj

Papa Franjo imenovao je dosadašnjeg apostolskog nuncija u Kubi, naslovnog nadbiskupa Tuscanie mons. Giorgia Lingua novim apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj. Vijest o imenovanju objavljena je 22. srpnja u podne u Rimu i Zagrebu.

 

Nadbiskup Giorgio Lingua imenovan je novim apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj. Na tom mjestu naslijedit će nadbiskupa mons. Giuseppea Pinta koji je zbog zdravstvenih razloga iz Hrvatske otišao prije isteka mandata.

Sveti Otac Franjo imenovao je dosadašnjeg apostolskog nuncija na Kubi preuzvišenog Giorgija Linguu da preuzme nuncijaturu u Hrvatskoj. Preuzvišeni Giorgio Lingua prije Kube je obnašao dužnost apostolskog nuncija u Jordanu i Iraku. Diplomatske poslove obavljao je i ranije u Obali Bjelokosti, SAD-u, u Državnom Tajništvu Svete Stolice u Odjelu za odnose s državama, te Italiji i Srbiji.

Mons. Giorgio Lingua, naslovni nadbiskup Tuscanie, rođen je 23. ožujka 1960. u Fossanu. Zaređen je za svećenika 10. studenoga 1984.g. i inkardiniran u biskupiju Fossano. Postigao je doktorat iz Kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. srpnja 1992.g. Uz materinski talijanski jezik govori francuski, engleski i španjolski.

Hercegovački portal