Naslovnica Crna Kronika Bihać: Nevjenčanu suprugu sjekirom udario u glavu

Bihać: Nevjenčanu suprugu sjekirom udario u glavu

Pedesetjednogodišnji muškarac iz Bihaća u subotu kasno poslijepodne sjekirom je teško povrijedio svoju 38-godišnju nevjenčanu suprugu, a ovo krivično djelo okvalificirano je kao pokušaj ubojstva.

Kako je za “Faktor” potvrdio Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije, uposlenici Doma zdravlja Bihać policiji su oko 19 sati prijavili kako je na obradu zaprimljena žena s ozljedama aglave.

“Ona je upućena u Županijsku bolnicu u Bihaću, gdje je zadržana na daljem liječenju zbog teških tjelesnih ozljeda koje je zadobila”, rekao je Šiljdedić.

Kako piše spomenuti portal, povrijeđena žena policajcima je ispičala da ju je, neposredno prije nego će doći u Dom zdravlja, povrijedio njen nevjenčani suprug.

Oni su se, kako je rekla, posvađali u dvorištu njegove kuće, gdje je on nakon verbalne prepirke nasrnuo na nju i fizički je napao, te udario u glavu sjekirom koju je držao u ruci.

“Policajci su izašli na mjesto događaja i uhitili osumnjičenog, te je u toku njegova kriminalistička obrada. Uzevši u obzir težinu povreda koje je žena zadovila, tužitelj je ovo krivično djelo okvalificirao kao pokušaj ubojstva”, naglasio je sugovornik “Faktora“.