Naslovnica Crna Kronika Pokušala uslikati selfie, a onda je samo nestala u ponoru

Pokušala uslikati selfie, a onda je samo nestala u ponoru

Mlada turistkinja ostala je na mjestu mrtva nakon pada s litice u predgrađu australskog grada Sydneyja.

Prema prvim informacijama, neimenovana 27-godišnja djevojka okliznula se i pala pokušavajući se fotografirati na lokaciji popularnoj po ‘selfiejima’. Interventne službe obavijest o događaju na području Diamond Baya dobile su u subotu, nešto prije podneva po lokalnom vremenu. Na noge su odmah dignuti brojni spašavtelji, uključujući i helikoptersku hitnu službu, policiju te bolničare. Djevojci, koja je s trideset metara visine pala na stijene, pomoć su pokušali pružiti i drugi planinari, no sve je bilo uzaludno.

Njezino tijelo prevezeno je u mrtvačnicu nakon što je iz kanjona izvučeno helikopterom.

Embedded video

Pozivajući se na očevice nemilog događaja, lokalna policija objavila je, kako javlja britanski Guardian, da je djevojka pokušavala napraviti selfie kada je došlo do nesreće, prenosi Jutarnji list.

List upozorava kako je Diamond Bay već dulje vrijeme popularan među turistima, a posjetitelji se često penju preko ograde kako bi snimili što bolju fotografiju sebe na litici.

Lokalne vlasti u Waverlyju ove su godine počele aktivno raditi na ograničavanju pristupa turistima opasnom području. U planu je postavljanje nadzornih kamera i snažnijih fizičkih barijera kao i uvođenje intenzivnijih patrola od strane rendžera, sve kako bi se stalo na kraj neodgovornim turistima koji, kako ističe Guardian, ugrožavaju sebe ali i svojim fotografijama ohrabruju druge na taj opasan čin.