Naslovnica Društvo AMERIKA ZAOSTAJE: Novi ruski helikopteri lete 600 km/h

AMERIKA ZAOSTAJE: Novi ruski helikopteri lete 600 km/h

Rusija je razvila tehnologiju zahvaljujući kojoj će borbeni helikopteri moći da lete brzinom i do 600 kilometara na sat, što je mnogo brže od američkih pandana.

Tvrtka “Kamov”, koja je dio holdinga “Helikopteri Rusije”, već je patentirala tu tehnologiju, a vijest je objavio glavni konstruktor poduzeća Sergej Mihejev, tijekom nedavno održanog Međunarodnog događaja “MAKS 2019”, koji je bio organiziran u Žukovskom, nedaleko od Moskve.

Mihejev je izjavio kako perspektivni pandani koje proizvode američke tvrtke “Boing” i “Sikorski” još nisu dostigli takve pokazatelje — američki helikopteri, koji su u razvoju, letjet će brzinom od 480 do 550 kilometara na sat.

Budući da tvrtka “Kamov” ima sve kompetencije za stvaranje takvih vrsta letjelica, ruski vojni stručnjaci kažu kako se njihovim izjavama može vjerovati. Oni objašnjavaju da mnoge tvrtke već duže vrijeme rade na stvaranju brzih helikoptera i da će u perspektivi helikopteri koji razvijaju velike brzine pomoći i u borbi protiv neprijateljskih lovaca-bombardera.

Ero.tel