Naslovnica Crkva Na oproštaj od Ratka Perića dolaze brojni svećenici

Na oproštaj od Ratka Perića dolaze brojni svećenici

Od 2. veljače 2019. godine Ratko Perić ispunio je uvjete za biskupsku mirovinu, a kako se saznaje u crkvenim krugovima, upravo se čekao dan kad će Perić napuniti 50 godina svećeništva da se nakon toga krene u odabir nasljednika.

 

Danas će u Mostar doći brojni svećenici iz BiH, među kojima i oni koji osjećaju olakšanje jer se dugogodišnji biskupski mandat obilježen ratom protiv franjevaca i Međugorja konačno bliži kraju.

Danas se Večernji list čak na dvije stranice oprostio od Perića, a u tekstu se između ostalog navodi netaktičan pristup Ratka Perića u rješavanju problema što je upravo ono što mu se najviše zamjera.

Posljednje tri godine Perić je uzdrman brojnim neočekivanim ispovijestima, među kojima je i svjedočenje jednog od šefova zloglasnog KGB-a Aleksandra Maksimova koji je za Perića rekao da je bio dobar suradnik te organizacije. Upravo je on otkrio da je Perić obećao da će učiniti sve da “sredi” franjevce i Međugorje, međutim očito je na tim simbolima Crkve i samog hrvatskog naroda slomio zube.

Nakon današnje zlatne mise Crkva se okreće traženju Perićevog nasljednika i onog koji će, vjerujemo, biti biskup, a ne, kako reče papa Franjo, anti-biskup koji će sijati mržnju i nepovjerenje.

 

Grude.com