Naslovnica Društvo HKUD ‘sv. Ante – Cim’ Mostar održao samostalni koncert u Montegrotto Termama

HKUD ‘sv. Ante – Cim’ Mostar održao samostalni koncert u Montegrotto Termama

Članovi hrvatskog kulturno-umjetničkog društva ”sv. Ante – Cim” Mostar posjetili su Montegrotto Terme (Italija) gdje su izveli cjelovečernji koncert.

Društvo je na poziv gradonačelnika Montegrotta Riccarda Mortandelloa, a u organizaciji predsjednika humanitarne organizacije ‘Auser’ Silvia Narda, izvelo koncert u parku Mostara u Montegrotto Termama, priopćeno je u četvrtak iz tog kulturno-umjetničkog društva.

Na koncertu su se predstavile dvije skupine Društva, izvođački plesni ansambl kojeg uvježbava koreograf i umjetnički ravnatelj Goran Juričić i ženski vokalni ansambl kojeg vodi profesorica Silvia Vukojević.

Organizacija ‘Auser’ se više od 20 godina, u suradnji s Gradom Mostarom i Gradom Montegrottom, bavi različitim, humanitarnim, socijalnim i kulturnim programima. Jedan u nizu takvih projekata jest i manifestacija Colori d’Autunno (Boje jeseni) u sklopu koje je HKUD ”sv. Ante – Cim” izvelo koncert.

Osim Montegrotto Termi, članovi Društva su posjetili i Padovu.

Gradovi Montegrotto Terme i Mostar su dva grada prijatelja i ovaj koncert jedinstven je primjer kulturne suradnje dva grada kroz koji su ojačane prijateljske veze.

Društvo je građanima Montegrotta dočaralo pjesmu, igru i običaje koje godinama vjerno čuva od zaborava.

Boravak je trajao od 27. do 30.rujna, a u delegaciji Grada Mostara bili su glavna savjetnica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina i načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić.

Hercegovački portal