Naslovnica Društvo Uhićen srpski šef policije: 25 vozila i 100 specijalaca upalo na sjever...

Uhićen srpski šef policije: 25 vozila i 100 specijalaca upalo na sjever Kosova

Jedinice specijalne policije Kosova ROSU upale su u srijedu rano ujutro na sjever Kosova i Metohije, izvještavaju kosovski mediji .

Kako javlja srpski Blic, kosovski su specijalci došli s više od 25 oklopnih vozila i džipova te s oko 100 pripadnika specijalne policije.

Kosovski portal Kosovapress javlja kako je uhićeno dvoje ljudi zbog sumnje da su umiješani u smrt Olivera Ivanovića. Pišu kako je jedan od uhićenih Rade Basara, policijski inspektor sa sjevera Kosova koji je vodio istragu o ubojstvu Ivanovića, a za njega se sumnja da je skrivao dokaze.

Uhićen je još jedan osumnjičeni muškarac kod kojeg je navodno pronađeno oružje.

Kosovapress piše i kako je policija pokušala uhititi i treću osobu, Željka Bojića, šefa policijskih operaciji u regiji Mitrovica na sjeveru Kosova, no nisu uspjeli. Javljaju da su dvojica uhićenih prebačeni u Prištinu. Potvrđuju i informaciju da je u akciji sudjelovalo preko 100 specijalaca.

O akciji albanskih specijalaca oglasio se jutros šef srpskog Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Glavna meta je bio šef policijske opreative u regiji sjever Željko Bojić. Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminaliziraju, da se povežu s različitim zločinima koji su se dogodili na području Kosova i Metohije, pa i sa ubojstvima”, rekao je Đurić.

Pripadnici policije ROSU upali su i u svibnju na sjever Kosova koji je većinski nastanjen Srbima što je izazvali bijes Beograda.

Ova akcija koincidira sa zasjedanjem Opće skupštine Interpola u Čileu, na kojem je Kosovo povukolo kandidaturu za članstvo što je izavalo veliko likovanje Beograda.

Kosovski premijer na odlasku Ramush Haradinaj potvrdio je da je uputio pismo Skupštini Interpola u kojem navodi kako Priština povlači zahtjev za članstvo.

– Imajući u vidu da su na Kosovu 6. listopada organizirani izbori za parlament, ljubazno vas molim da zahtjev za prijem u članstvo bude odgođen do sljedećeg zasjedanja – prenijeli su kosovski mediji Haradinajevo pismo Interpolu.

brojni  srbijanski političari su likovali bakon rog poteza Haradinaja, a predsjednik Vučić i ministar policije Stefanović  zahvalili  “svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije”.