Naslovnica Crkva Obilježen Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu

Obilježen Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu

Svečanim euharistijskim slavljem u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu i prigodnom akademijom u dvorani Pavla VI. u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, u petak, na blagdan sv. Luke evanđeliste, svečano je obilježen Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) Univerziteta u Sarajevu.

Svečanom obilježavanju Dana Katoličkog bogoslovnog fakulteta nazočio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara te veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić.

Svetu misu slavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kardinal Puljić, koji je i veliki kancelar Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu.

– Svatko na svoj način u ovoj instituciji Fakulteta treba obnoviti tu žar i radost služiti Gospodinu. Neka ovo što danas slavimo sve nas učini radosnijima i vrednijima za Božje kraljevstvo. Svatko od nas osobno i kao institucija ima poslanje, i da to poslanje izvršimo kako Bog traži – kazao je kardinal Vinko Puljić.

Na svečanoj akademiji u dvorani Pavla VI. na KBF-u, nazočnima se obratio dekan KBF-a Darko Tomašević, koji je predstavio rad KBF-a u protekloj akademskoj godini te zahvalio svima koji su, na bilo koji način, pridonijeli uspješnom radu tog fakulteta.

– Imali smo šest znanstvenih skupova, šest teoloških tribina, izdali smo četiri knjige i dva časopisa. Želim istaknuti i određene projekte koje smo realizirali u protekloj godini, kao što su projekt uređenja čitaonice i knjižnice, nabavka teološke literature i mnogi drugi. Ovdje smo se, prije svega, okupili zbog naših diplomanata, deset naših studenata postiglo je zvanje magistra teologije. Oni su doista cilj i svrha našeg rada i iskreno smo radosni i ponosni na njih – kazao je dekan Tomašević.

Veliki kancelar KBF-a i vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić čestitao je djelatnicima i studentima Dan KBF-a.

– Prvo želim čestitati našim magistrima na ovom što su postigli i svima koji su se ugradili u vaš razvoj i stjecanje znanja. Sad kada idete u život sa tim dokumentom, život će gledati vas, koliko ćete vi biti ono što trebate biti – kazao je kardinal Puljić.

U sklopu akademije upriličeno je i prigodno predavanje doc. dr. Hrvoja Kalema na temu “Misijska narav Crkve ukorijenjena u trojstvenom dinamizmu”, a nakon predavanja uslijedila je promocija deset magistara teologije te dodjela nagrade najuspješnijem studentu u protekloj akademskoj godini, priopćeno je iz Ureda za informiranje predsjednika FBiH.

Dnevnik.ba