Naslovnica Zanimljivosti U Registru branitelja i oni koji su cijeli rat dijelili konzerve

U Registru branitelja i oni koji su cijeli rat dijelili konzerve

U Jedinstvenom registru branitelja koji je na svojoj web stranici objavilo Federalno ministarstvo za pitanja branitelja, a u kojem se nalazi 593.597 imena, pojedini su već uočili greške u podacima, rekao je za Faktor Hamza Krkalić, član Radne grupe za Zakon o razvojačenim braniteljima.

 

Kaže da su očite greške kod datuma rođenja, broja dana provedenih u odbrani zemlje, imena očeva… Dodaje da ima i onih koji se vode kao borci, a cijeli rat bili pri mjesnim zajednicama i dijelili konzerve.

-Predsjednik jedne tešanjske mjesne zajednice proveo je cijeli rat u mjesnoj zajednici, dijelio konzerve i on je sada u Armiji RBiH. Ima još Patriotske lige 200 dana, gotovo da ima više dana u vojsci nego ja, iznio je za Faktor Hamza Krkalić.

On je dodao kako je 8. veljače iduće godine rok do kojega bi trebali biti razvojeni oni koji su bili u logistici i oni koji su bili na prvoj liniji obrane.

Brojne nepravilnosti koje su uočene već su se počele ispravljati. Najavljeno je kako će se tijekom idućega tjedna održati sastanak na kojem će se razgovarati o problemima vezanim za Registar branitelja, te na koji način se isti mogu najbrže riješiti.