Naslovnica Zanimljivosti Ultrasi u Vrapčićima napadnuti raketom: Zaštitar i snimatelj im pokazivali ‘srednji prst’

Ultrasi u Vrapčićima napadnuti raketom: Zaštitar i snimatelj im pokazivali ‘srednji prst’

Navijači Zrinjskog Ultrasi na stadionu u Vrapčićima pratili su gradski derbi od desete do 78. minute, kada su u pratnji pripadnika specijalne policije ispraćeni sa stadiona. 

 

Oni su pri dolasku na utakmicu dočekani povicima ‘Ubij, ubij Utrasa’, a istim riječima su i ispraćeni sa stadiona.

U drugom poluvremenu dogodio se incident u kojem je u smjeru Ultrasa ispaljena raketa, koja je na svu sreću prošla iznad navijača Zrinjskog. Ne smijemo ni pomisliti, što bi se dogodilo da je raketa završila na tribini gdje su bili Ultrasi. Raketa je mogla nanijeti teške ozljede navijačima, a danas, dan nakon derbija istu nitko ne spominje.

Ultrasi su neugodnosti trpjeli i od pripadnika osiguranja. Tako je jedan od njih pokazao ‘srednji prst’ navijačima, dok je istu gestu uradio i snimatelj gradskog derbija.

Ovakvo ponašanje nitko od odgovornih nije osudio, a ‘vinovnike događanja’ treba identificirati i propisno kazniti.

Pripadnik zaštitarske službe trebao bi raditi na smirivanju tenzija na gradskom derbiju, no je uradio upravo suprotno, provocirao pripadnike navijačke skupine Ultrasi.

Podsjetimo, kako su navijači Zrinjskog za utakmicu u Vrapčićima dobili samo 200 ulaznica, dok su navijači Veleža za utakmicu na stadionu pod Bijelim brijegom dobili 500 ulaznica.

 

Hercegovina.info