Naslovnica Istaknuto Obitelj Dragice i Marka Malića iz Kongore ugostili fratre

Obitelj Dragice i Marka Malića iz Kongore ugostili fratre

Foto: fra3

Tko god je došao u Tomislavgrad osjetio je nadaleko poznato duvanjsko gostoprimstvo koje se nosi sa sobom ma gdje god vas život odnio.

 

Obitelj Dragice i Marka Malića iz Kongore se preselila u Veliku Goricu u kojoj su nastavili svoj životni put. Glava kuće Marko je kao i nebrojeno mnogi Duvnjaci prije nekoliko godina otišao trbuhom za kruhom u Njemačku a obitelj je ostala u Hrvatskoj.

Sin Ivan je osjetio Božji poziv kojemu se spremno odazvao i trenutno je na bogosloviji u Zagrebu. Dio bogoslovskog zbora posjetio je danas župu Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici gdje su ih  pozvali vjernici i župnik vlč. Ivan Norbert Koprivec i u zajedništvu s njima na 30. nedjelju kroz godinu slavili svetu misu.

Fra Ivan, kao pravi Duvnjak, nakon svete mise sve ih je pozvao u roditeljsku kuću gdje je ih je spremno, kao prava domaćica dočekala njegova majka Dragica. Možemo samo zamisliti kako se Dragica radosno osjećala: em joj je stigao sin, usto i njegove kolege fratri, iznila bi na stol sve što ima na svitu… Kad dođeš u duvanjsku kuću, pa bila ona i u Velikoj Gorici, e to je gostoprimstvo koje će dugo pamtiti i budući fratri.

Neka im Svevišnji podari blagoslov da ustraju u svome pozivu i za koju godinu budu odgovorni svećenici na Njivi Gospodnjoj.

Piše:Dragica Malić