Naslovnica Zanimljivosti Ojačajte imunitet prirodnim načinom: Otkrijte kako prebroditi hladnu zimu?

Ojačajte imunitet prirodnim načinom: Otkrijte kako prebroditi hladnu zimu?

U moderno doba žurba je postala naš životni stil. Organizam izlažemo velikim naporima, a vremena za kvalitetan obrok  sve je manje, pogotovo u zimskom periodu.

 

Slaba i jednolična prehrana može naš organizam oslabiti zbog čega je vrlo važan unos svih potrebnih vitamina i minerala jer upravo njihov manjak pogoduje nastanku bolesti. Pod tim ne mislimo samo na kronične bolesti već i na akutne, virusne i bakterijske. Uobičajena današnja prehrana ne pruža dovoljnu količinu vitamina, minerala i aminokiselina za održanje optimalnog zdravlja.

Umjesto uzimanja tableta, previše čaja ili praćenja nekih posebnih režima prehrane, za jačanje imuniteta jednostavno jače začinite hranu. Saznajte koje začine koristiti da biste bezbolno preživjeli hladne dane.

BOSILJAK

https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2019/08/bosiljak.jpg

Bosiljak je više od začina i ukrasne biljnke, on je pomoć iz prirodne ljekarne za niz tegoba, od ublažavanja grčeva od uklanjanja nemira i nervoze, dok u hrani ili kao čajni napitak pomaže: kod upale unutarnjih organa, potiče probavu, otvara apetit, te rješava probleme s astmom i općenito pomaže kod liječenja bolesti dišnih puteva.

PAPRIKA

https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2019/06/paprika.jpg

Bogata vitaminom C, paprika je povrće koje u tome drži prvo mjesto, daleko ispred špinata i kupusa. Kako bismo je što bolje iskoristili za zdravlje, preporučljivo ju je jesti sirovu, na primjer u salati, jer kuhanje djelomično uništava vitamin C. Bogata karotenom, naročito ako se radi o crvenoj paprici, spada u namirnice koje su zaslužne za naš dobar i zdrav izgled.

ĐUMBIR

https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2019/02/%C4%91umbir.jpg

Koristi se protiv upala, za obloge protiv otoka, protiv grčeva, za smanjenje bola kod mišićnih i koštanih problema kao što je artritis, kao preventiva protiv prehlade i za smirivanje kašlja, jačanje imuniteta, poboljšava cirkulaciju i sprečava nastajanje ugrušaka krvi, djelotvoran je lijek protiv migrene i protiv gripa.

RUŽMARIN

Slikovni rezultat za ružmarin"

Među zdravstvenim benefitima uzimanja ružmarina nalaze se poboljšanje pamćenja i raspoloženja, smanjenje upalnih procesa u organizmu, otpuštanje boli, zaštita i jačanje imuniteta, poboljšanje cirkulacije, detoksikacija organizma, zaštita od bakterijskih infekcija, prevencija preuranjenog starenja i liječenje različitih kožnih problema.

Dnevno.HR