Naslovnica Crna Kronika Vinko Milošević iz Gabele, dao iskaz koji bi mogao uzdrmati podzemlje šverca...

Vinko Milošević iz Gabele, dao iskaz koji bi mogao uzdrmati podzemlje šverca narkoticima

Vinko Milošević iz Gabele, koji se sumnjiči za proizvodnju i promet pola tone skanka u akciji kodnog naziva „Tebra“, a predao se preksinoć inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), prebačen je jučer poslije podne u nadležnost Tužiteljstva BiH.

 

On je prije toga kriminalistički obrađen u ovoj policijskoj agenciji, a uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat na postupanju državnim tužiteljima.

Pripadnici SIPA-e Miloševića su uhitili pred kapijom ove policijske agencije u Istočnom Sarajevu nakon što se predao.

Prije toga je, kako saznajemo, putem svoga odvjetnika pregovarao s inspektorima o predaji.
Milošević se, nakon izdatog naloga za uhićenje i pretres imovine u Gabeli, gdje i pronađena droga, krio u jednom stanu u Metkoviću.

Međutim, on je najavio svoju predaju, s ciljem da, navodno, sve ispriča inspektorima o švercu droge iz Albanije, preko Crne Gore i BiH, do Hrvatske, a zatim kasnije država Europske unije.

Njegov iskaz koji je jučer dao SIPA-i, ključan je jer se radi o međunarodnoj policijskoj akciji koju u Hrvatskoj mjesecima vodi USKOK, a u lipnju je uhićeno na desetine osoba zbog nelegalnog prometa marihuane, ali i drugih kaznenih djela, poput reketiranja…

Samo u dvije akcije zaplijenjena je tona opojne droge. Ranije je droga pronađena u Ljubuškom, a sada u Gabela Polju, dok su u Zagrebu uhićeni brojni dileri.

Ključna je i veza Miloševića s jednim muškarcem s Pala, koji je osumnjičen u ovoj akciji, a nalazi se u bijegu.

Miloševićev iskaz tako bi vrlo lako mogao uzdrmati podzemlje narkotika i razotkriti balkansku rutu šverca marihuanom. Zanimljivo je da se Milošević mogao kriti u Hrvatskoj, ali je odlučio da se preda.

Iz Tužiteljstva BiH, prema čijoj naredbi je SIPA i zaplijenjenila pola tone skanka, rečeno je da je vrijednost ove droge na narkotržištu u zemljama Europske unije četiri milijuna KM.

U akciji inspektorima SIPA-e, u koju je bila uključena i Specijalna jedinica, jedna od najopremljenijih u regiji, pomogli su i pripadnici OSA-e, piše “Avaz”.