Naslovnica Zanimljivosti Hercegovci otkrili što bi učinili da bik Jerry prijeđe granicu

Hercegovci otkrili što bi učinili da bik Jerry prijeđe granicu

Potraga za Jerryjem traje još od petka i kao da se radi o nekom odmetniku s Divljeg zapada, u utorak će se u akciju uključiti i nove snage kako bi pronašli bika.

Jerryja tako od danas traže i iz zraka. Naime, u akciju se od jutra uključio dron koji je opremljen infracrvenim zrakama kako bi ga lakše otkrili u brdima iznad Kaštela.

– Spremamo se upravo, zasad nas je par, dron ide uskoro u zraka – rekao nam je Ivan Božić, vlasnik bika koji je u petak pobjegao iz klaonice.

Kakad dron, upitali smo ga.

– S infracrvenim zrakama! – spremno nam je odgovorio.

Bi li on trebao naći Jerryja?

– Mora ga pronaći! – zaključio je vlasnik.

– Sve je službeno, sve je po papirima, jučer bi mi još digli dron, ali nismo stigli na vrijeme ispuniti papire za dozvolu. Sad sve imamo, u potragu krećemo s područja gdje je zadnji put viđen. Idemo u brdo, tamo ima jedan veliki maslinik, tamo bi mogao biti – kaže Božić kojem smo za kraj razgovora poželjeli sreću.

Podsjetimo, potraga u ponedjeljak nije urodila plodom. Čak su ga pokušali namamiti i ‘jeftinim’ trikovima, ali očito je Jerry bio mudriji. Doveli su nekoliko krava do mjesta gdje je viđen, svezali ih u nadi da će doći do njih, međutim bez uspjeha.

Što kad ga ulove?

– Iz Like uzimamo meso za naše potrebe i svi ti mali OPG-ovi su ponudili da završi kod njih na čuvanju. Da se ne zakolje. Bit će na slobodi – rekao je Božić za 24sata.

Nekoliko ljubitelja korida s područja općina Grude i Posušje potvrdili su nam da su sve snage usmjerili na granicu te bi u slučaju da Jerry prijeđe u Hercegovinu vlasniku Ivanu Božiću samo poslali nekoliko desetaka tisuća KM. Ističu da je Jerry u ovom slučaju pokazao snagu, izdržljivost i brzinu, a ako i nije profesionalni bodač sve se da istrenirati.

 

Grude.com