Naslovnica Sport Evo što je Niko Kovač govorio igračima Bayerna na posljednjem treningu

Evo što je Niko Kovač govorio igračima Bayerna na posljednjem treningu

Niko je u 20-minutnom govoru prozvao Gnabryja, Comana, Thiaga…, ali i pohvalio Müllera, s kojim je bio u otvorenom sukobu. “Ne trebamo težiti da igramo lijepo, jer onda ćemo izgubiti”, govorio im je.

 

U nedjelju ujutro Niko Kovač ušetao je u trening kamp u 7.54 ujutro. Trening je bio zakazan. I to otvoreni, pa je naknadno odlučeno da navijači ipak nisu poželjni.

Uoči treninga održao je sastanak s igračima. Uobičajena analiza, a zapravo poseban razgovor. Jer je bio posljednji. Teško i da će održati neki oproštaj, s obzirom na to da se ni jedan igrač nije pozdravio s Kovačem putem društvenih mreža, zahvalio mu, poželio sreću u budućnosti…

Nedjeljni je sastanak, piše Bild, trajao 20-ak minuta. I protekao u kritičkim tonovima, nije trener štedio igrače koji su zaslužili packe.

“Kako tako lako gubiš lopte?!”, obraćao se Sergeu Gnabryju.

Pa se okrenuo Kingsleyu Comanu: “Stojiš, a Thomas (Müller, nap. a.) se bori i trči!”

Na red je došao i Thiago:  “Ne trebaš ništa izmišljati, igraj jednostavno”.

Potom se Niko obratio cijeloj grupi:

“Imamo igrača manje u obrani i primamo golove. Ne slušate me. Razgovaramo i treniramo stvari, a vi ih ne provodite. Moramo zasukati rukave i ne težiti da igramo lijepo, inače ćemo izgubiti iduće dvije utakmice”, rekao je tada, sada već bivši trener Bayerna Niko Kovač.