Naslovnica Društvo Želite besplatno popraviti zube u Mostaru?

Želite besplatno popraviti zube u Mostaru?

Studenti prve generacije dentalne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru od ove godine imaju mogućnost raditi u vrhunski opremljenim ordinacijama koje se nalaze u sklopu Dentalne klinike. Cilj je obrazovanje budućih stomatologa orijentiranih više prema praksi kako bi u budućnosti bolje usavršili znanja i vještine, piše Treći.ba.

Na trećoj godini studenti se u opremljenim prostorijama upoznaju s radom na umjetnim zubalima na kojima se pripremaju za kliničke vježbe. S vježbama su krenuli ove godine, u sklopu kolegija Restaurativna dentalna medicina. Svaki zahvat vrši se isključivo uz nadzor profesora i asistenta, a sve usluge su besplatne za sve građane.

Za sada smo svi jako zadovoljni, baš kao i naši pacijenti jer se pažljivo i spretno radi uz nadzor profesora i asistenata. Možemo reći da su pacijenti u sigurnim rukama i da iz naše ordinacije odlaze sa blistavim osmjehom”, rekao je student četvrte godine Dražen Šego. Na raspolaganju imaju odlično opremljenu ordinaciju sa šest stolica gdje studenti rade u dvije skupine, budući da ih je 25.

Neke od usluga koje nude su: uklanjanje karijesa i postavljanje ispuna, čišćenje kamenca, poliranje zuba i zaštita od karijesa. Za pacijente najčešće uzimaju prijatelje, obitelj i druge studente koji se jave putem društvenih mreža.

Studentska stomatološka ambulanta u  listopadu se premjestila iz kampusa Sveučilišta i započela sa radom u prostorijama novootvorene Dentalne klinike koja se nalazi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.