Naslovnica Društvo VIDEO: Voditelj na BHT1 Herceg-Bosnu nazvao takozvanom!

VIDEO: Voditelj na BHT1 Herceg-Bosnu nazvao takozvanom!

Primjetili ste da je danas godišnjica rušenja Starog mosta? I mi smo primijetili kako bosansko-hercegovački Javni servis u to ime pljuje po Hrvatima posredstvom voditelja Regionalnog dnevnika koji je Herceg-Bosnu nazvao takozvanom.

Riječ je o novinaru Srđanu Krstiću koji odnedavno radi na ovoj televiziji. Ovo njegova cijela najava kojom je najavio prilog o rušenju Starog mosta.

“Godišnjica je rušenja Starog mosta. Simbolično kao i svake godine, ovaj događaj obilježili su članovi Kluba skakača u vodu Mostari te koordinacijski tim profesora osnovnih i srednjih škola. Brojni Mostarci sjetili su se 9. novembra 1993. godine kada je granatama s položaja Hrvatskog vijeća obrane srušen ovaj simbol Mostara. Haški sud skinuo je odgovornost sa HVO-a u presudi iz 2017. godine kojom je za ratne zločine nad Bošnjacima, u okviru udruženog zločinačkog poduhvata, osuđeno političko i vojno rukovodstvo takozvane Herceg Bosne, predvođeno Jadrankom Prlićem, na ukupno 111 godina zatvora”, rekao je ovo spomenuti voditelj.

BHRT-ovom novinskom magu koji u slobodno vrijeme svira na svadbama tako je Herceg-Bosna takozvana iako se taj termin ne koristi u ovoj kući! Naime, po internim pravilima ove televizije čiji je slogan ‘Jedan za sve’ kada se govori o Armiji BiH, Vojsci Republike Srpske ili Herceg-Bosni koristi se termin nekadašnja ili bivša. Nikako takozvana!

Zamislite koliko neznalica poput Krstića kroči ovom zgradom i koliko urednika tolerira ovakvo sotoniziranje Herceg-Bosne koja je, unatoč željama pojedinaca u Sarajevu, ogromnom broju bh. Hrvata i danas iznimno važna.

I onda očekuju da im Hrvati plate pretplatu?!

Pogledajte video od 5:24 do 5:50