Naslovnica Sport Bucksi poslali Bendera u razvojnu ligu

Bucksi poslali Bendera u razvojnu ligu

Dragan Bender proživljava teške dane u svojoj karijeri.

Hrvatski krilni centar proveo je tri godine u Phoenix Sunsima, no kako se ondje nije uspio dokazati, čelnici franšize odbili su mu aktivirati četvrtu godinu rookie ugovora, stoga je Bender na ljeto preselio u Milwaukee Buckse.

Potez je to koji je naišao na mnoge upitnike jer je Čapljinac imao ponudu CSKA Moskve, gdje bi sigurno imao bitnu ulogu. Ovako, u Bucksima kakvi trenutno jesu, s rejtingom koji opasno miriše na onaj jednog kandidata za NBA naslov, Bender jednostavno nije imao šanse.

Dva Antetoukoumpa, Ersan Ilyasova, Khris Middleton, Kyle Korver, Donte DiVincenzo… ugurati Bendera pored ovih imena pa čak i da nije u startnoj petorci, jednostavno je nemoguća misija.

Iako je u predsezoni pružao dobre partije, Bender je u svim dosadašnjim utakmicama regularnog dijela sezone ostao van sastava. Shodno tome, Bucksi su ga poslali u momčad Wisconsin Herd, svoju filijalu u razvojnoj G-ligi, gdje bi hrvatski reprezentativac trebao izboriti svoje mjesto za povratak u NBA, piše Sportklub.

Za sada se to pokazalo kao dobra odluka. Već je odigrao dvije utakmice, a trenutno je na prosjeku od 19 poena, 6.5 skokova, ali i 4.5 izgubljene lopte. Statistiku iz G lige ipak treba uzimati s rezervom jer se ne radi o jakom natjecanju.