Naslovnica Društvo Swiss International ukida sezonsku liniju: Sarajevo ostaje bez letova za Zurich

Swiss International ukida sezonsku liniju: Sarajevo ostaje bez letova za Zurich

Iz Sarajeva više neće biti letova za Zurich, jer je Swiss International Air Lines odlučio ukinuti sezonske ljetne letove za glavni grad BiH i Zagreb.

Kako navodi Ex-Yu Aviation, ova odluka slijedi planirani prekid cjelogodišnjeg pružanja usluga u Nišu od 29. stdenog.

-Švicarska redovno pregledava svoju mrežu ruta radi mogućih prilagodbi i daljnjeg razvoja kako bi se osiguralo da naša flota aviona bude raspoređena što je moguće učinkovitije. Glavna razmatranja u tim aktivnostima uključuju trenutnu potražnju, razvojni potencijal koji nude pojedine rute i konkurentsko okruženje. Kao dio ovih nastojanja da optimiziramo našu mrežu ruta u cjelini, odlučili smo prekinuti uslugu za Sarajevu i Zagreb kao ljetni raspored od 2020. godine.

Swiss International Air Lines pokrenuo je letove iz Zuricha do Zagreba i Sarajeva u ljeto 2015. godine tijekom cijele godine, međutim, obje su bile smanjene na sezonske operacije u sljedećoj godini, a njihove frekvencije prorijeđene.

Tijekom protekle ljetne sezone Swiss International upravljao je sa tri tjedna leta za Zagreb, a dva leta za Sarajevo. Avionska tvrtka će zadržati svoju prisutnost na hrvatskom tržištu uz nastavak sezonskog jednodnevnog leta između Ženeve i Pule od 20. llipnja 2020. Nadalje, aviotvrtka će nastaviti zajednički rad na dvije dnevne usluge Croatia Airlinesa između Zagreba i najvećeg švicarskog grada.

S druge strane, Švicarci više neće održavati rutu za Bosnu i Hercegovinu, a Sarajevo više neće biti povezano sa Zurichom. Kao odgovor, Lufthansa, čija je matična tvrtka vlasnik švicarskog nacionalnog avioprijevoznika, zakazala je drugi dnevni let između Munchena i Sarajeva, počevši od sljedeće ljetne sezone.