Naslovnica Sport Koeficijent na pobjedu Dinama 1,40, a na pobjedu Hajduka 9,0

Koeficijent na pobjedu Dinama 1,40, a na pobjedu Hajduka 9,0

Koliko god navijači često znaju biti subjektivni, pa precjenjivati svoju momčad, toliko su kladionice hladne i objektivne. Ipak, nitko nije očekivao da će ovoliko malo vjerovati Hajduku, trenutno drugoplasiranoj momčadi prvenstva.

 

Hajduk je 14 godina bez naslova prvaka, a čak sedam godina nije bio ni drugi u HNL-u. Ipak, ove godine su drugi i to sa solidnom bodovnom zalihom ispred pratnje, dok je Dinamo ipak “svijet za sebe”. Iz te perspektive ova sezona nije tako loša, ukoliko zanemarimo ono sramotno europsko ispadanje od malteških rekreativaca.

Unatoč tome, kladionice Hajduk doživljavaju kao da igraju profesionalci protiv amatera, jer staviti koeficijent 9,0 na Hajduk, u vječnom derbiju, zaista je ponižavajuće. Ali takve su kladionice, pa pokušajmo analizirati zašto?

Hajduk je ove godine odličan kod kuće, gdje ima sve pobjede, i kriminalan u gostima, gdje većinom gubi. Tako je bilo u posljednja dva gostovanja kod Gorice koja je očitala lekciju Splićanima. Stoga je jasno da gostovanje na Maksimiru ne daje neku nadu Hajduku u povoljan rezultat. Ipak, kladionice ne uzimaju u obzir činjenicu da se autsajderi često znaju “napaliti” na favorita, pa odigrati iznad svojih mogućnosti. Što se igračkog kadra tiče, nema se tu puno toga za analizirati. Dinamo je okvirno četiri puta skuplja momčad, a sam Dani Olmo vrijedi više od cijele momčadi Hajduka, uključujući prvih 11, kao i zamjene, stoga i tu kladionice očito imaju uporište.

 

Direktno.Hr