Naslovnica Crkva U Čapljinskoj crkvi osvježen inventar, nove ispovjedaonice i postolja za kipove

U Čapljinskoj crkvi osvježen inventar, nove ispovjedaonice i postolja za kipove

Nakon što su gotovi radovi na samostanu i župnom uredu te promijenjena sva vrata i prozori, postavljene betonske ploče i sređeno crkveno dvorište, Čapljinski fratri neumorno nastavljaju obnavljati, uljepšavati te održavati kulturu i vjeru u ovom malenom hercegovačkom gradiću.

Od novosti u crkvi je da su danas stigle i montirane nove modernije ispovjedaonice te nova postolja za sve kipove u crkvi svetog Franje.

Nove ispovjedaonice i postolja za kipove izradila je Stolarska radnja CER – Posušje

Nove ispovjedaonice zamijenile su stare koje je još davne 1955. godine čapljinskim fratrima darovao Stipe Matić iz Trebižata.

Sve crkve koje pripadaju župi svetog Franje Čapljina i o kojima skrbe fratri sa župljanima, a to su župna crkva svetog Franje u Čapljini, crkva Marijinog Uznesenja u Trebižatu i crkva Svete Obitelji u Dretelju iz dana u dan se obnavljaju i ukrašavaju kako same crkve tako i njihova dvorišta, okoliš i okolna groblja.

Groblje i kapelica sv. Leopolda Mandića u Grabovinama također pripada župi i fratrima i u svakom trenutku godine je dotjerano i maksimalno uređeno.

Ali radovima tu nije kraj, župljani i fratri sa mnogim Čapljincima rasutima po svijetu koji se redovno sjete svoje župe i dalje će održavati i raditi na boljitku župe i širiti kulturu i vjeru u Čapljini, rekao je za Hercegovački portal čapljinski župnik fra Mile Vlašić.

U nastavku pogledajte našu galeriju fotografija iz crkve:

Hercegovački portal