Naslovnica Crkva Papa dobio novi Papamobil, i nije tamo neki Ford….

Papa dobio novi Papamobil, i nije tamo neki Ford….

Renault Grupa Italija poklonila je čelniku Katoličke crkve automobil Dacia Duster 4×4.

Poklonjeni Dacija Duster 4×4 za poglavara Katoličke crkve i Svetog oca države Vatikan, pape Franje, modificiran je kako bi odgovarao Papinim potrebama mobilnosti, sa jedinstvenim interijerom, uklonjivom staklenom ogradom, te prilagođenom šasijom.

Kao i svi prethodni Papamobili, vanjski izgled ovog jedinstvenog Dustera 4×4 je u bijeloj boji, dok interijerom prevladava bež koža. Na Dusteru se također nalazi veliki pomični panorama krov te uklonjiva staklena stijenka koja omogućuje da Papa bude vidljiviji kada pozdravlja narod kroz velike gužve tijekom svojih javnih nastupa.

Visina Dusterovog Papamobila snižena je za 30mm kako bi olakšala ulazak i izlazak iz vozila. Rumunji naglašavaju kako je stražnje sjedište posebno udobno.

Naravno, kako bi sve bilo sigurno, postavljen je niz dodatnih potpornih struktura koje podržavaju težinu staklene kutije, a postavljeni su i nosači za zastavice na prednjim branicima koja nose zastavice Vatikana.

-Ovim poklonom Njegovoj svetosti, Renault Groupe, obnavlja svoju snažnu i kontinuiranu posvećenost stavljanju čovjeka u središte svojih prioriteta.- kazao je generalni direktor Renault Groupe Italija, Xavier Martinet.

bljesak.info