Naslovnica Sport Danci doveli igrača kao pojačanje, pa na prvom treningu shvatili da ih...

Danci doveli igrača kao pojačanje, pa na prvom treningu shvatili da ih je prevario i zvali policiju

Nevjerovatna situacija dogodila se u danskom niželigašu Viborgu koji je tužio svog nogometaša za lažno predstavljanje nakon što su ga doveli kao pojačanje.

Naime, prije nekoliko sedmica Viborg je objavio da je Bernio Verhagen novo pojačanje ovog kluba za nastavak sezone, ali se ispostavilo da je to bio totalni promašaj čelnika danskog kluba.

Već na prvom treningu Verhagen je udaljen iz ekipe nakon što su treneri vidjeli da i nije baš talentovan za fudbal. Oni su prije nego što je ugovor potpisan dobili video njegovih poteza, ali očito se ispostavilo da to nije bio on na videu.

Danski mediji objavili su da je Viborg raskinuo ugovor s ovim fudbalerom, ali su također odlučili da ga prijave policiji za prevaru. Oni ga terete za krađu identiteta i krivotvorenje dokumenata.

Verhagen je od ranije poznat policiji nakon što je uhapšen zbog nasilja nad djevojkom, pljačke i prijetnje svjedocima. Navodno, on je ponikao u ekipi Willem II i igrao je još za Oosterhout, TSC, Den Dungen, Dinamo-Auto, Cape Town City i čak čileanski Audax Italiano.

Međutim, ispostavilo se da on nikada nije igrao za bilo koji od ovih klubova, a sada će policiji morati objasniti ko mu je pomagao da čelnike Viborga ubijedi u svoje fudbalske sposobnosti koje očito ne posjeduje.

Sportsport.ba