Naslovnica Zanimljivosti VEČERAS OD 21 SAT NA HRT 1: Vrdoljakova tv serija o generalu...

VEČERAS OD 21 SAT NA HRT 1: Vrdoljakova tv serija o generalu Anti Gotovini se prikazuje u 8 nastavaka

Nakon igranog filma Antuna Vrdoljaka „General“, kojeg je dosad pogledalo više od 100.000 gledatelja, Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak, 9. prosinca na Prvom programu od 21 sat  počinje prikazivati i tv seriju s istim naslovom. Serija će imati osam nastavaka, a svaki će biti u trajanju od 50 minuta.

 

Riječ je o biografskoj ratnoj drami utemeljenoj na knjizi Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov i general”. Kako stoji u najavi HRT-ovog serijala, uzbudljiva i potresna priča o životu i ratnom putu jednog od mnogih junaka Domovinskog rata snimana je četiri i pol mjeseca na brojnim lokacijama – od Velebita, preko Knina, Livna, Šepurine, Zadra, Francuske do Zagreba. Serija je snimana istodobno s filmom, a sada će gledatelji HRT-a moći vidjeti „širu sliku“.

Tv serije i filmovi Antuna Vrdoljaka bili su odlično primljeni od strane gledatelja, pa su mnogi uvjereni kako će i HRT-ova serija potući sve rekorde. Ona je vezana uz hrvatski obrambeni Domovinski rat, odnosno uz život i slavne vojniče dane hrvatskog junaka Ante Gotovine, koji je uhićen 7. prosinca 2005. u Španjolskoj i koji je zbog navodnih ratnih zločina nakon dugogodišnjeg suđenja u Haagu oslobođen. Gotovina je živio u Francuskoj, ali čim je saznao za velikosrpsku agresiju napustio je tu državu i priključio se pobjedničkoj hrvatskoj vojsci na čelu s prvim hrvatskim predsjednikom i vojskovođom dr. Franjom Tuđmanom.

Scenario i režiju potpisuje Antun Vrdoljak, fotografiju Vjekoslav Vrdoljak, montažu Alfred Kolombo, dok glume:  Goran Višnjić, Nataša Janjić,  Olga Pakalović, Iva Kraljević, Mustafa Nadarević, Ivo Gregurević,  Goran Navojec, Tarik Filipović, Boris Svrtan i drugi.

Inače, film „General“ osim u Hrvatskoj doživio je veliki uspjeh i u  Australiji, dok će ga uskoro imati prilike gledati i u Kanadi, SAD i Njemačkoj.

Fenix-magazin