Naslovnica Društvo Čapljina: Slavljena misa zadušnica povodom 20. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana

Čapljina: Slavljena misa zadušnica povodom 20. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana

dav

Kao i prijašnjih godina na današnji dan, tako i danas kada se obilježava dvadeset godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, slavljena je sveta misa zadušnica u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini.

Pod svetom misom nastupio je i veliki župni zbor svetog Franje a sveto misno slavlje predvodili su fra Mile Vlašić, fra Bonifacije Barbarić i fra Bože Radoš.

Franjo Tuđman preminuo je 10. prosinca 1999. godine u Zagrebu, a uz sve državničke počasti pokopan je na groblju Mirogoj.

Povodom 20. obljetnice smrti prvog Hrvatskog predsjednika izaslanstvo grada Čapljine predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem zajedno sa Udrugama proisteklih iz Domovinskog rata danas je položilo cvijeće i zapalilo svijeću ispod spomen – ploče dr. Franje Tuđmana, na čapljinskom mostu koji nosi njegovo ime.

Dr. Franjo Tuđman je rođen u Velikom Trgovišću 14. svibnja 1922. godine. Godine 1989. dr. Franjo Tuđman osniva HDZ i postaje prvi predsjednik te stranke, a na prvim višestranačkim izborima 1990. godine postaje predsjednik Republike Hrvatske.

Dr. Franjo Tuđman utemeljitelj je hrvatske države, koja je pod njegovim vodstvom međunarodno priznata, obranjene i oslobođena, a svojom je vizijom trasirao njezin europski i atlantski put.

Pod njegovim vodstvom Hrvatska demokratska zajednica postala je okupljajuća stranka Hrvata iz Domovine i cijelog svijeta – koja je upravo zahvaljujući zajedništvu hrvatskog naroda te hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja i mogla oživotvoriti stoljećima željenu slobodu.

Predsjednika Tuđmana se prisjećamo s neizmjernim ponosom i trajnom zahvalnošću kao najvećeg državnika u našoj nacionalnoj povijesti.

Đaka city