Naslovnica Crkva ZENICA: Vjernici spriječili lopova da ukrade novac od donacija iz crkve

ZENICA: Vjernici spriječili lopova da ukrade novac od donacija iz crkve

Nesvakidašnji, sramotan čin dogodio se na božićno jutro u Zenici, kada je nepoznati muškarac pokušao opljačkati župnu crkvu.

Prema riječima don Marina Marića, župnika Župe sv. Josipa u Zenici, nakon svete mise ušli su u prostoriju gdje se svećenici presvlače.

-Čuli smo zveku novca. Međutim, zanemarili smo to. Kada smo došli do župne kuće, odlučio sam da se vratimo i provjerimo kutiju od dobrovoljnih priloga. Kada smo vidjeli da kutije nema, znao sam da je lopov unutra. Nedugo zatim smo ga vidjeli i zatekli u crkvi. Rekao sam mu: “Stani, ne mrdaj” – priča don Marić, dodajući da je ugledao muškarca starog 45-50 godina.

Potom su, govori, vjernici odmah blokirali vrata da lopov ne izađe, a potom ga zaključali u crkvu do dolaska policije jer je pokušao pobjeći. Nitko od prisutnih nije mogao vjerovati da se netko odlučio ukrasti novac od donacija, i to za najveći katolički blagdan.

-U kasi se nalazilo oko 100 maraka. Otvoreni smo tko god nam pokuca na vrata, bilo koje vjeroispovijesti. Nikada nikog nismo vratili s vrata – rekao je Marić, piše Avaz.