Naslovnica Crna Kronika Nekoliko sati prije smrti objavili fotografije provoda: ‘Natjecanje u ispijanju alkohola…’

Nekoliko sati prije smrti objavili fotografije provoda: ‘Natjecanje u ispijanju alkohola…’

Foto: Instagram/Cropix

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Osijeku u subotu rano ujutro na raskrižju Trpimirove i Ulice cara Hadrijana oko 4.50 sati poginule su tri osobe mlađe dobi, a još jedna je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezena u KBC Osijek te se liječnici bore za njezin život.

Prema prvim informacijama, automobil marke BMW izletio je s ceste i zabio se u stablo. Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske, rekao je za Jutarnji list da je do nesreće došlo zbog izlijetanja osobnog automobila marke BMW s ceste uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku te da je na tom dijelu ceste promet bio zatvoren od pet ujutro do pola deset.

– Na mjestu nesreće smrtno su stradali hrvatski državljani, dvije muške osobe u dobi od 20 i 24 godine, jedna ženska osoba u dobi 25 godina, dok je 21-godišnja djevojka teško ozlijeđena – izjavio je Kon.

Očevid je, uz asistenciju očevidne ekipe PU osječko-baranjske, obavila općinska državna odvjetnica Vesna Osmanović, a na mjesto nesreće došli su i pripadnici osječke Javne vatrogasne postrojbe kako bi rezanjem vrata došli do djevojke koja je sjedila iza suvozača i davala znakove života. Motor je ispao iz automobila i odletio nekoliko desetaka metara dalje. Kako Jutarnji neslužbeno doznaje s mjesta događaja, u automobilu je bila ekipa koja se vraćala kući iz izlaska u noćnom klubu.

Dvije djevojke i dva mladića posljednje trenutke života podijelili su na svojim Instagram profilima. Prije kobne nesreće četvero mladih bilo je s društvom u osječkom noćnom klubu koji je poznat po turbofolk glazbi.

Na objavljenim snimkama i fotografijama na Instagramu koje su nastale nekoliko sati prije nesreće, moglo se vidjeti da se ispred njih na stolu nalaze velike količine i razne boce alkohola, a jedna snimka bila je popraćena natpisom “natjecanje u ispijanju alkohola”. Na snimkama, doduše, nije vidljivo je li osoba koja je bila za volanom konzumirala alkohol.

– Pogledao sam mjesto nesreće i gotovo je nevjerojatno da se tolikom brzinom, iznad 100 km/h, ako je točno što pišu mediji, netko tko nema položen ispit i tko je evidentiran zbog prometnih prekršaja, usudi voziti središtem Osijeka, kazao je glasnogovornik policije.

To pokazuje da je vozač vjerojatno bio siguran da ga policija neće uhvatiti u jurnjavi. Jer u to doba moglo se očekivati ophodnju prometne policije negdje u gradu i mladi vozači, ako su popili i ako još voze bez vozačke, u strahu su od policije i nastojali bi ne privući pozornost policije svojom vožnjom – smatra prometni vještak Goran Husinec. Što se pak tiče samih uzroka nesreće, osim brzine, sasvim je sigurno da je njoj pridonio klizav kolnik, jer je temperatura bila ispod nule, a je li svemu kumovao i alkohol, utvrdit će se nakon toksikološkog vještačenja uzorka krvi stradalog vozača.

 

Dnevnik.ba