Naslovnica Politika Vučić: Rijetko tko je nazvao Srbiju i Srbe “šakom jada”, kao što...

Vučić: Rijetko tko je nazvao Srbiju i Srbe “šakom jada”, kao što je to svojevremeno uradio Zoran Milanović

Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija otvorena za suradnju s Hrvatskom i da će dvije zemlje morati imaju bolje odnose.

Vučić je dodao da je “malo koji svjetski državnik” nazvao Srbiju i Srbe “šakom jada”, kako je to svojevremeno učinio novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović, prenosi B92.

Vučić je, upitan što očekuje u odnosima između Srbije i Hrvatske, rekao da će Srbija s oduševljenjem pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

-Pozdravit ćemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama – rekao je Vučić u Istanbulu.

On je istaknuo kako je Srbija vrlo otvorena za suradnju s Hrvatskom i da je ona nužna ako obje zemlje žele opstati na ovim prostorima i zaustaviti veliki odliv ljudi koji je, navodi, proporcionalno veći u Hrvatskoj.

-Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti… – rekao je Vučić i dodao da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod “šakom jada”, ali da je, bez obzira na to, čestitao Milanoviću pobjedu na izborima.