Naslovnica Zanimljivosti Zagreb: Kažnjen jer je u dvorištu izvjesio hrvatsku zastavu s “prvom bijelom...

Zagreb: Kažnjen jer je u dvorištu izvjesio hrvatsku zastavu s “prvom bijelom kockicom”

‘Kažnjivu’ hrvatsku zastavu u dvorištu kuće zapazio je revni hrvatski policajac, hitno napisao prekršajni nalog – stariji Zagrepčanin kažnjen je sa 150 kuna + 100 kuna troškovi postupka.

Fotografija prekršajnog naloga Policijske uprave Zagrebačke od 24. srpnja prošle godine postaje viralna i to zbog jednog zanimljivog razloga – prvog bijelog polja na hrvatskoj zastavi za što je kazna – 150 kuna plus 100 kuna troškovi prekršajnog postupka, prenosi Republikainfo.

 

Naime, jedan zagrebači policajac spazio je da je ‘okrivljenik’, 82-godišnji V. Šubić, a kako doslovno stoji u prekršajnom nalogu, “u dvorištu svoje obiteljske kuće izvjesio zastavu Republike Hrvatske koja je na sebi imala grb koji počinje s bijelom kockicom”, a čime je počinio prekršaj iz članka 4, stavka 1, Zakona o grbu, zastavi, himni i lenti predsjednika RH. te da je taj prekršaj kažnjiv po članku 27, stavku 1, točki 2 i stavak 3, Zakona.

Za ovaj prekršaj gospodinu Šubiću izrečena je novčana kazna od 150 kuna koju j morao platiti u roku od 8 dana, a dužan je nadoknaditi troškove prekršajnog postupka uiznosu od 100 kuna.

Izgleda da je hrvatski policajac svoju dužnost obavio časno i odgovorno jer, kako je napisano, počinjeni prekršaj je utvrđen neposrednim zapažanjem ili obavljenim nadzorom.

 

Hercegovački portal