Naslovnica Sport Drama u Melbourneu: Čilić nakon pet setova pobijedio 9. igrača svijeta i...

Drama u Melbourneu: Čilić nakon pet setova pobijedio 9. igrača svijeta i prošao u osminu finala

Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Fantastičan tenis na Australian Openu i velika pobjeda Marina Čilića.

Kakav početak vleikog sportskog dana za Hrvatsku. Marin Čilić je u velikoj drami punoj preokreta slavio protiv Roberta Bautiste-Aguta s 3:2 u setovima i plasirao se u osminu finala prvog Grand Slam turnira sezone. Bilo je 6:7, 6:4, 6:0, 5:7 i 6:3 za hrvatskog tenisača.

Vrlo težak i tvrd meč gledali smo praktički do kraja drugog seta. Prvi je pripao iskusnom Španjolcu u trinaestoj igri, koju je dobio sa 7:3. U drugom setu oba tenisača čvrsto drže svoje servise do 4:4, kada Međugorac radi ključan break i osvaja set.

Time je samo započeo nestvaran niz od 10 osvojenih gemova, pa je shodno tome i treći set otišao na stranu Čilića. Čistih 6:0 za samo 26 minuta i činilo se kako naš drugi reket plovi ka sigurnoj pobjedi. Posebno jer je i četvrti set otvorio oduzetim servisom i vodstvom od 2:0. No, kod 3:2 vodstva ispušta svoj servis i vraća Bautistu u igru, a prava drama odvila se na kraju seta. Prvo je Marin imao priliku za novi break kod 5:5, propustio je to realizirati i kazna je uslijedila odmah u sljedećoj igri. Bautista – Agut ponovno uzima servis našem adutu i odlazi se u dramu petog seta.

Malo je reći da je tada sve išlo u korist Španjolca. Vratio se iz izgubljene situacije, a Čilić je pozvao medicinski time-out zbog problema s leđima. Bio je to drugi dolazak liječničke pomoći u dvije uzastopne pauze između gemova, odnosno setova, stoga smo se opravdano pribojavali hoće li ostati dovoljno benzina u mašini našeg Međugorca.

No, tada kreće novi obrat, jedan od niza u ovom meču. Popularni Mrnja na startu odlučujućeg seta koristi treći brejk loptu, a kasnije će se pokazati kako je to bio presudan moment. Do kraja meča je servirao besprijekorno, protivniku nije dozvolio nijednu break loptu u petom setu, a na koncu je sve začinio još jednim oduzimanjem servisa Bautiste-Aguta za glatki plov petim setom, prenosi Germanijak.HR.

Ovom pobjedom Čilić se plasirao u osminu finala, konačno je upisao jedan pravi Grand Slam rezultat nakon slabije prošle sezone i ako se pokaže da problemi s ozljedom nisu nikakve ozbiljnije naravi, neće nas niti najmanje iznenaditi ako napravi još pokoji korak više. Sljedeći protivnik je bolji iz meča Tsitsipasa i Raonića, a tko god dođe, vjerujemo da su šanse za pobjedom podjednake.

 

Hercegovački portal