Naslovnica Sport Hrvatska poražena u polufinalu, ali Barakude imaju još jednu priliku za medalju!

Hrvatska poražena u polufinalu, ali Barakude imaju još jednu priliku za medalju!

Foto: PIXSELL

Hrvatska vaterpolo reprezentacija upisala je prvi poraz na Eurpskom prvenstvu u Budimpešti. Taj poraz je baš došao u polufinalu gdje su Španjolci slavili s 8:9.

Tvrda i neefikasna je bila prva četvrtina, pogotovo što se Španjolaca tiče. Imali su čak četiri puta igrača više i niti jednom nisu iskoristili tu prednost. Hrvatska se samo jednom našla u situaciji s igračem više i to je iskoristila golom Macana. Tako je prva dionica završila s minimalnom prednošću Barakuda 1:0.

Druga četvrtina je bila puno efikasnija. Kada već nisu mogli s igračem više, Španjolci su poravnali rezultat s jednakim omjerom snaga u bazenu sjajnim golom Granadosa. Andro Bušlje je ponovno doveo Hrvate u vodstvo, ali Španjolci već u idućem napadu dolaze do izjednačenja preko De Tora. Uslijedili su problemi u realizaciji kod Hrvata pogotovo jer dva puta nisu iskoristili igrača više, a na drugoj strani to kažnjava Munarriz i po prvi put Španjolci su u vodstvu 2:3.

Treći put situaciju s igračem više Barakude koriste preko Bukića te dolaze do izjednačenja. Do kraja četvrtine igrača više po jednom koriste i Španjolci (Delgado) i Hrvati (Lončar) te se na poluvrijeme odlazi s 4:4.

S dosta nervoze je Hrvatska ušla u treću dionicu koju su obilježili i hrvatski promašaji. Španjolci su preko Munarriza ponovno poveli 4:5, ali Lončar, u napadu koji je mogao Furiji donijeti dva gola prednosti, krade loptu i iz kontre poravnava rezultat 5:5. Do kraja još po jedna gol na obje strane i sve se rješavalo u zadnjoj četvrtini u koju se ulazi sa 6:6.

Minutu do kraja utakmice Španjolska je imala vodstvo 7:8, ali Hrvatska je imala napad s igračem više. No, Vukičeviću brani udarac španjolski vratar. U sljedećem napadu Furija zabija i odlazi na 7:9. Vukičević je samo 20 sekundi do kraja postavio konačnih 8:9.

Junak Španjolaca bio je njihov vratar Pinedo koji je imao 13 obrana (čak 62%), a najbolji strijelac Munarriz s 3 gola.

Kod Hrvatske je Bukić bio najefikasniji s 2 gola, dok je Bijač imao 7 obrana.

Hrvatska će tako igrati za treće mjesto, odnosno za medalju protiv poraženog iz drugog polufinala: Crna Gora – Mađarska.

 

Dnevnik.ba/ T.R.