Naslovnica Društvo Preminuo doktor koji je pokušao upozoriti svijet na koronavirus

Preminuo doktor koji je pokušao upozoriti svijet na koronavirus

On je poslao poruku kolegama krajem prosinca i upozorio da se sedam pacijenata zarazilo virusom sličnom SARS-u i da se nalaze u karanteni u bolnici u kojoj on radi.

Li Weniang, jedan od osam “zviždača” koji su pokušali upozoriti kolege na korona virus u Wuhanu još krajem prosinca, preminuo je u bolnici, javljaju strani mediji.

On je poslao poruku kolegama krajem prosinca i upozorio da se sedam pacijenata zarazilo virusom sličnom SARS-u i da se nalaze u karanteni u bolnici u kojoj on radi. Istaknuo je da je bolest, prema nalazima koje je radio, virus iz porodice korona virusa.

Nekoliko sati kasnije su slike ekrana s porukama postale viralne. Njegovo ime nije cenzurirano i nije prošlo puno vremena prije nego što se policija pojavila na njegovim vratima. Optužen je da je “davao lažne informacije” koje su “ozbiljno narušile društveni red”, prenosi 24sata.hr.

Weniang je na društvenoj mreži kasnije objavio da je počeo kašljati 10. siječnja.

Dan kasnije je dobio temperaturu, a zatim završio u bolnici nakon par dana. I njegovi roditelji su se razboljeli te su i oni hospitalizirani. Tek je 1. veljače potvrđeno da ima korona virus, a do tad su svi testovi na njega bili negativni.

Nažalost, on nije jedini doktor koji je preminuo od zaraze.

Mladi kineski doktor Song Yingjie (28) iznenada je umro od korona virusa. Radio je u lokalnoj klinici u provinciji Hunan. Nakon 10 dana srušio se i umro od zastoja srca zbog iscrpljenosti. Mladi doktor provjeravao je vozače i putnike na autocesti.

 

Hercegovački portal