Utorak, 31 ožujka, 2020
Naslovnica Sport Rasulo u Europskoj ligi, Getafe odbio putovati u Italiju: “Neka nas izbace!”

Rasulo u Europskoj ligi, Getafe odbio putovati u Italiju: “Neka nas izbace!”

Hit ove sezone u Španjolskoj, ali i na kontinentalnoj sceni, ne želi igrati utakmicu osmine finala Europske lige.

Španjolski nogometni prvoligaš Getafe odbio je putovati na prvu utakmicu osmine finala Europske lige koja se trebala igrati ovog četvrtka protiv Intera u Milanu.

Klub koji je ovosezonski hit na domaćoj i na kontinentalnoj sceni ne želi doći u europsko žarište koronavirusa, što Italija jest proteklih nekoliko tjedana, naročito regija Lombardija čiji je Milano glavni grad.

“Getafe neće letjeti za Italiju, usprkos onima koji to traže”, poručio je predsjednik kluba Angel Torres Sanchez.

“Ako utakmica bude registrirana u korist Intera, mi ćemo hodati uzdignute glave, neka nas izbace. Ništa krivo nismo napravili, ja se bojim da će se ljudi iz naše delegacije zaraziti. Mi bismo trebali putovati u europski epicentar zaraze? Ne! Igrat ćemo onda kad nas koronavirus napusti. Mi možemo tamo donijeti virus ili se u Italiji zaraziti. Ne, Getafe definitivno neće putovati na tu utakmicu”, izjavio je predsjednik Torres Sanchez.

UEFA je naredila Getafeu da zatraži od Vlade u Italiji posebnu dozvolu, ali Španjolci su ih odbili.

Neigranje utakmice Inter – Getafe nije jedini problem s kojim je UEFA, zbog koronavirusa, suočena uoči osmine finala Europske lige.

Švicarci su zabranili da se u četvrtak 19. ožujka igra uzvratni susret između Basela i Eintracht Frankfurta. Prvi dvoboj igrat će se ovog četvrtka u Njemačkoj, ali ostaje pitanje kad će se odigrati revanš.

Također, još dvije utakmice će se sutra igrati bez publike: Sevilla – Roma i Olympiacos – Wolverhampton,piše GOL.hr.

 

Hercegovački portal