Naslovnica Život Moguć novi klaster u Mostaru

Moguć novi klaster u Mostaru

Mogući novi klaster zaraženih na korona virus otkriven je u Mostaru. Naime, kako doznaje Bljesak.info, radi se o poslovnoj ženi iz Banja Luke koja je u proteklom razdoblju boravila u Mostaru. U tijeku je provjera svih oni s kojima je ova osoba bila u kontaktu.
Radi se izolacija zaposlenika firme koju je posjetila te istraga oko mogućih kontakata s kojima je bila u vezi. Nakon ovog znat će se broj potencijalno zaraženih, te onih kojima će eventualno biti određena samoizolacija.
U Mostaru je do sada potvrđeno sedam slučajeva korona virusa, dok su četiri nova slučaja potvrđena jutros i u Konjicu. Kako je priopćeno iz Civilne zaštite Konjic, tijekom dana je testirano 14 uzoraka, od čega je deset bilo negativno, a četiri pozitivna na koronavirus.
Sa ova četiri slučaja, u FBiH je do sada registrirano ukupno 45 slučajeva pozitivnih na koronavirus. Prema posljednjem epidemiološkom izvještaju, objavljenom jutros u 10 sati, broj zaraženih u HNŽ porastao je na 22. Više detalja o novim slučajevima, kao i potencijalnom klasteru, trebalo bi biti poznato nakon konferencije za medije Kriznog stožera ove županije.
Hercegovački portal