Naslovnica Društvo ŠIROKI BRIJEG: Potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom

ŠIROKI BRIJEG: Potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom

U Zapadnohercegovačkoj županiji potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom, potvrdili su za hercegovina.info iz Stožera Civilne zaštite te županije.

Kako nam je kazano prvozaražena osoba koronavirusom u Širokom Brijegu je starija žena koja je smještena u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar.

Starica je zaražena u kontaktu sa svojim unukom, ali još nije poznato je li isti boravio u inozemstvu ili je bio u kontaktu s nekim od zaraženih osoba.

Kako je starica bila u kontaktu s medicinskim osobljem Hitne medicinske pomoći i Doma zdravlja Široki Brijeg nekoliko liječnika i medicinskih sestara je moralo otići u samoizolaciju. U samoizolaciju će biti stavljeni i kontakti unuka, a o svemu će javnost biti obaviještena na današnjoj konferenciji za medije.

Ovo je ukupno 137. potvrđeni slučaj koronavirusa u BIH. Po gradovima to izgleda ovako:

Banja Luka – 64, Konjic – 15, Mostar – 7, Laktaši – 5, Bihać – 5, Zenica – 4, Goražde – 4, Bijeljina – 3, Čelinac – 3, Sarajevo – 3, Kneževo – 3, Modriča – 2, Kozarska Dubica – 2, Brčko – 2, Tešanj – 2, Prnjavor – 2, Bosanska Gradiška – 1, Derventa – 1, Novi Travnik – 1, Orašje – 1, Breza – 1, Visoko – 1, Široki Brijeg – 1, Srbac – 1, Doboj – 1, Prijedor – 1, Ribnik – 1.

 

 Hercegovina.info