Naslovnica Društvo Svećenik iz New Yorka blagoslovio cijeli grad ispuštajući svetu vodu iz aviona

Svećenik iz New Yorka blagoslovio cijeli grad ispuštajući svetu vodu iz aviona

Foto:Getty Images

Otac Juan Benitez prošlog je četvrtka blagoslovio grad Rochester u New Yorku i okolna predgrađa s visine od 2000 stopa.

Otac Benitez je parohijalni vikar Katoličke crkve sv. Louisa u Pittsfordu, jugoistočno od Rochestera. Uz pomoć župljana i pilota Anthonyja Danielea, Benitez je uspio blagosloviti župu na isti način kako su je svećenici u rodnoj Kolumbiji blagoslovili pomoću aviona kad je bio dijete, piše ucatholic.

Otac Benitez je kazao kako se nada da će vjernike utješiti svojim zračnim prskanjem Svete vode i blagoslovom zemlje u vrijeme straha i tjeskobe koja se javila zbog pandemije koronavirusa:

« Namjera je bila reći ljudima kako nisu sami. Mnogi se boje, nikad to nisu vidjeli u životu. U tim trenucima crkva postaje mjesto gdje možete pronaći utjehu.»

Pilot Daniele je dobio posebnu dozvolu za letenje na niskoj nadmorskoj visini, 2000 stopa umjesto uobičajenih 6.000 stopa. Usporavajući avion na 90 mph, Benitez bi otvorio prozor, izlio jednu bocu Svete vode koju je donio sa sobom, a zatim je izrekao molitvu „koja se proširila na sve, moleći za cijeli svijet i cijelu zemlju”.

„Svijet se zaustavlja. Ovo je prilika usred krize. Jedna od pozitivnih stvari je da su obitelji zajedno. Iz ovoga se mogu izroditi dobre stvari. Obitelji bi mogle ojačati svoje odnose. Poruka je, ‘Ne brinite se. Bog je s vama. Uživajte u obitelji, narodu, budite u miru, dobro jedite, odmorite se i napunite se energijom. I naravno, čuvajte se.”Pogledajte oca Beniteza u nastavku:

 

Prevela: Magda Ivanov

 

Medjugorje-info.com