Naslovnica Društvo KOMŠIĆEV PARLAMENTARAC Džubur prešućuje da bošnjačke kompanije financiraju samo bošnjačke bolnice

KOMŠIĆEV PARLAMENTARAC Džubur prešućuje da bošnjačke kompanije financiraju samo bošnjačke bolnice

Zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Ahmet Džubur, obrušio se na Vladu HNŽ-a ustvrdivši da se prema Konjicu, koji je pogođen pandemijom koronavirusa odnosi ignorantski.

Tvrdi da je razgovarao s Konjičanima koji su, kako kaže, izrazili “nevjericu i ogorčenost  ovakvim ignorantskim odnosom Vlade HNŽ kojoj je bitnija podrška stanovništvu druge države od pomoći gradu u vlastitom Kantonu koji upravo proživljava možda i najdramatičniju epizodu u svojoj novijoj povijesti”.

-Vrhunac ironije i ignoriranja izuzetno teške situacije s eskalacijom širenja virusa COVID 19 u Konjicu je promptna odluka Vlade HNŽ u smislu odobravanja i transferiranja pomoći Zagrebu u iznosu koji nadmašuje obećanu minimalnu pomoć ovom sjevernohercegovačkom gradu. Ima li prema patnji stanovnika Zagreba Vlada HNŽ izraženiju empatiju u odnosu na agoniju Konjičana, rekao je Džubur.

Da Džubur nije u pravu što se tiče ignorantskog odnosa Vlade HNŽ prema Konjicu govori i činjenica da je na tiskovnoj  konferenciji Stožera civilne zaštite HNŽ rečeno da je osiguran dodatni medicinski kadar koji je će biti poslan u Konjic jer je u tom gradu 20 registriranih slučajeva zaraze koronavirusom.

Međutim, Komšićev parlamentarac (ujedno dekan Agromediteranskog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru) koji se dokazao kao “ugledni biznismen” izvlačenjem proračunskog novca preko udruga članova vlastite obitelji, svjesno prešućuje činjenicu kako se bolnica u Konjicu financira iz proračuna HNŽ. Prije par dana, Vlada HNŽ donijela je odluku o dodijeli 84.875,00 KM Općoj bolnici Konjic.

On svjesno zanemaruje i činjenicu da je kompanija Igman iz Konjica (čiji je većinski vlasnik Vlada FBiH) dodijelila značajne donacije medicinske opreme Općoj bolnici Konjic, Domu zdravlja Jablanica te bolnici “RMC Safet Mujić” koja se nalazi u istočnom Mostaru. Dakle sve donacije išle su u medicinske ustanove koje se nalaze na područjima na kojima su Bošnjaci većina, a nikakva donaciji nije otišla u SKB Mostar. Stvar je skandalozna iz razloga što je direktor te kompanije Džihad Muratbegović, iz koje je i krenula zaraza koronavirusom u Konicu, hospitaliziran na SKB Mostar zbog srednje teških simptoma dok je njegov vozač koji je također bio pozitivan na COVID 19 preminuo u SKB Mostar.

Ovakvom logikom pomoći isključivo bolnicama u većinski bošnjačkim sredinama vodio se i BH Telekom koji je dodijelilo 200.000 KM bolnicama u Goraždu, Bihaću, Travniku, Konjicu i Zenici.

Vraćajući se na donaciju iz Vlade HNŽ koja je otišla potresom pogođenom Zagrebu, Džubura treba podsjetiti da je upravo Vlada RH u značajnom iznosu financirala obnovu Starog mosta i mostarske Gimnazije u iznosu od 470.000 $ što mu tada nije smetalo.

Očito je da glavni hercegovački operativac Željka Komšića, drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, koristi čak i pandemiju koronavirusa da bi skupljao jeftine političke poene te za sve loše što se događa u cijeloj državi optužio političke predstavnike Hrvata. On na cijelu situaciju gleda tendenciozno i paušalno, a poteze bošnjačkih kompanija koje pomažu isključivo bošnjačkim područjima očito smatra izrazom patriotizma.

Valja podsjetiti kako se Džubur dokazao kao osoba koja politički želi destabilizirati Hercegovinu. Prvo je Mostar nazvao neslužbenom prijestolnicom fašizma da bi u pokušaju diskreditacije mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića zbog deponije Uborak Prag smjestio u Slovačku. Također, bio je vođa prosvjeda kojim se željela zaustaviti izgradnja autoceste na Koridoru Vc kroz južna mostarska naselja s ciljem da taj dio Hercegovine ostane “slijepo crijevo” što se tiče prometne povezanosti na europske cestovne koridore.

 

Hrvatski Medijski Servis