Naslovnica Zanimljivosti Premijer FBiH uhvaćen u šetnji bez maske i rukavica

Premijer FBiH uhvaćen u šetnji bez maske i rukavica

Lijepo vrijeme ovog vikenda uspjelo je izmamiti građane Sarajeva da izađu i prošetaju jednim od najljepših dijelova grada – Vilsonovim šetalištem.

Jedan od šetača bio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić u društvu predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH Adnanom Smailbegovićem.

Ono što je primjetno na fotografijama jeste da Novalić nije nosio zaštitnu masku niti rukavice, a nije poštovao ni držanje distance u razmaku od najmanje 1,5 metar od drugih osoba. Ni prvi čovjek Udruženja poslodavaca FBiH nije se pridržavao preporuka nadležnih organa, prenosi Klix.

Iako Krizni stožer Federacije Bosne i Hercegovine preporučuje građanima da u narednom periodu radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svojih najmilijih ostanu u svojim domovima kako bi se zaštitili od koronavirusa, ima onih koji ne poštuju ova pravila.

Prema današnjoj odluci Federalnog stožera civilne zaštite je naređeno da građani na ulici, odnosno javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere.

To podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu najmanje jedan i pol metar.

Podsjećamo, u BiH je do sada potvrđeno 323 oboljelih od koronavirusa, njih osam je potpuno oporavljeno dok je šestero preminulo.

 

Hercegovački portal