Naslovnica Sport UEFA će danas odlučiti o završetku sezone

UEFA će danas odlučiti o završetku sezone

Danas u podne glavni tajnici 55 europskih nogometnih saveza održavaju video-konferenciju na kojoj će raspravljati o bliskoj budućnosti europskog nogometa, prvenstveno o toma kako završiti ovu i kada početi sljedeću sezonu.

Prije samo tjedan-dva još su se svi nadali da bi se lige mogle nastaviti krajem travnja ili  najkasnijeu svibnju, a sada se optimističnim čini čak i prognoza da bi mogle početi u lipnju i nekako završiti do kolovoza.

Problem su ugovori nogometaša, jer dosta ih završava 30. lipnja, a i kako pomiriti kasni završetak ove s početkom sljedeće sezone, no engleski Guardian doznaje kako gotovo svi žele da se prvenstva na ovaj ili onaj način završe.

Svjetsko udruženje nogometaša (FIFPro) predlaže da se jednom zajendičko muredbom svim igračima kojima ugovori ističu isti produže za nekoliko mjeseci, odnosno do kraja sezone, kako ne bi klubovi i igrači zapinjali u pojedinačnim pregovorima. Pitanje je, doduše, kako se to može i može li se pravno uraditi, jer svaki je ugovor pojedinačan, piše HRT.

 

Hercegovački portal