Naslovnica Život Stižu vedriji dani i temperature do 20 stupnjeva

Stižu vedriji dani i temperature do 20 stupnjeva

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove muguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, a na jugu zemlje do 19 stupnjeva.

Sutra u Bosni više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

U Hercegovini će biti jakih udara vjetra.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu i sjeveru zemlje do 19 stupnjeva.

Početak narednog tjedna obilježit će sunčano vrijeme. Prvog dana, u ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano uz vjetar umjerene jačine istočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

U utorak Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

Opća slika je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod kroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Jutarnji sati će biti prohladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, u ostatku dana toplije i znatno ugodnije.

 

Hercegovački portal