Naslovnica Društvo U posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom u ŽZH

U posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom u ŽZH

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke obavijestio je kako su svi jučer obrađeni testovi bili negativni na prisustvo korona virusa, tako da je stanje nepromijenjeno i u ŽZH su do sada 64 osobe pozitivne na prisustvo korona virusa.

Kako je izvijestio Stožer civilne zaštite ŽZH, s područja Širokog Brijega je 49 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom nije do sad zabilježena niti jedna osoba.

“U samoizolaciji se trenutno nalazi 746 osoba na prostoru ŽZH, u Grudama 126 osoba, Ljubuškom 142, Posušju 133 i najveći broj je na području Širokog Brijega, 345 osoba.
Ministarstvo unutarnjih poslova je izvijestilo o jednom prekršitelju samoizolacije u protekla 24 sata, priopćeno je iz Stožera.

Kako je navedeno, na snazi je zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Županije Zapadnohercegovačke osim u svrhe odlaska na posao ukoliko je to neophodno, za stanovnike koji trebaju hitnu medicinsku skrb, osobe koje vrše opskrbu navedenih područja i za osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga pružaju skrb djeci ili starijima ili obavljaju kupovinu životnih namirnica za iste,prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

 

Hercegovački portal