Naslovnica Crkva Nakon napada na kardinala Puljića je jasno: Velikobošnjačka politika skinula maske

Nakon napada na kardinala Puljića je jasno: Velikobošnjačka politika skinula maske

Valjda je uzoritom kardinalu Puljiću sada jasno za koga je godinama organizirao božićne i uskrsne prijeme i s kim ima posla. Valjada im je trebao kao ukras tzv. multietičnosti.

 

Sarajevo se diglo na noge zbog svete mise koja bi se u katedrali u ovom gradu trebala služiti 16. svibnja u spomen na žrtve bleiburške tragedije i križnog puta.

I “ljevica” i “desnica” i gotovo “svi živi” što se iz Sarajeva oglašavaju udarili su na kardinala Vinka Puljića i najavu održavanja spomenute svete mise.

Ništa nas ne iznenađuje. Današnje Sarajevo je po tko zna koji put pokazalo svoje pravo lice. U normalnoj državi ovo bi trebao biti glavni grad svih građana i naroda Bosne i Hercegovine.

Jasno je, Sarajevo to nije. Ono je nažalost, obična velikobošnjačka prijestolnica. To je grad u kojemu nema mjesta za one koje misle drugačije. U Sarajevu nisu dobrodošli Hrvati i Srbi koji nisu pali pod skute velikobošnjačkog projekta. U ovom gradu oni ne mogu poslati dijete u školu u kojoj bi to dijete učilo po hrvatskom ili srpskom nastavnom planu i programu.

Grad je to u kojemu primjerice praktično nemate restorana sa svinjetinom, grad u kojem se i Bošnjake koji ne žele živjeti po pravilima velikobošnjačkog projekta sve više gleda poprijeko i javno osuđuje.

Ne treba stoga čuditi orkestrirani napad na kardinala Puljića. Velikobošnjačka politika izlazi iz celofana i jasno želi poručiti kako je Sarajevo isključivo bošnjački grad.

Valjda je uzoritom kardinalu Puljiću sada jasno za koga je godinama organizirao božićne i uskrsne prijeme i s kim ima posla. Valjda im je trebao kao ukras tzv. multietičnosti. Sada im izgleda i za to nije potreban.

Velikobošnjačka politika uspijeva u svom planu. Većina od malobrojnih Hrvata Sarajeva ne izjašnjava se previše javno o svojoj vjeri i nacionalnosti upravo iz straha od osude gore navedenih. Mnogi su se s godinama i asimilirali. One koji se usude javno progovoriti i izreći mišljenje o temi koje nije podudarna velikobošnjačkoj politici jednostavno se etiketira i proglasi fašistima.

I oni Bošnjaci koji ne misle tako moraju se uključiti u lov na “fašiste” ako misle ostati u milosti velikobošnjačkog projekta.

To vam je dragi čitatelji Bosna i Hercegovina i njen glavni grad Sarajevo.

Nama medijima koji nismo dijelom velikobošnjačkog projekta obveza je ukazivati na ovakve stvari. Iako će taj projekt i nas proglasiti fašistima.

 

 

Vrisak.info