Naslovnica Društvo U FBiH ukinuta zabrana kretanja mlađima od 18 i starijima od 65...

U FBiH ukinuta zabrana kretanja mlađima od 18 i starijima od 65 godina

Također se dozvoljava i rad teretana i rekreacijskih centara.

Federalni stožer civilne zaštite danas je donio odluku da neće produžiti ograničenje kretanja osobama mlađima od 18 i starijima od 65 godina. Ta naredba će sutra (petak) prestati važiti.

Do danas maloljetnici i umirovljenici su imali određene dane kada su mogli izlaziti na ulice odnosno tri puta tjedno. Od sutra za njih se život vraća u normalu. Ista odluka od danas vrijedi i za stanovnike Republike Srpske, prenosi Klix.

Od sutra je u FBiH dozvoljeno i sportašima da se vrate u trenažni proces izuzev javnih bazena i kupališta. Kako saznajemo sportskim kolektivima će biti izdate posebne preporuke kojih će se morati pridržavati u narednom periodu kako se ne bi narušila epidemiološka slika.

Također se dozvoljava i rad teretana i rekreacijskih centara.

Federalni stožer je u skladu sa povoljnom epidemiološkom situacijom od sutra dozvolio rad kinima, bibliotekama, muzejima, galerijama i koncertnim dvoranama.

U ovim zatvorenim prostorima rad je dozvoljen uz osiguranje prostora od 10 kvadratnih metara za svaku osobu koja boravi unutar objekta dok broj osoba nije ograničen.

Ono što je važno istaknuti da će se svi morati pridržavati dobro poznatih epidemioloških mjera poput socijalne distance, nošenja zaštitnih maski, redovno održavanje higijene.

 

 

Hercegovački portal