Naslovnica Zanimljivosti HNŽ traži relaksaciju mjera pri prelasku granice te otvaranje svadbenih salona

HNŽ traži relaksaciju mjera pri prelasku granice te otvaranje svadbenih salona

Foto: Vlada HNŽ

S današnjeg je koordinacijskog sastanka predstavnika Vlade i Županijskoga stožera civilne zaštite HNŽ upućen otvoreni poziv Federalnom stožeru civilne zaštite da se, na tragu evidentnoga poboljšanja ukupnog zdravstveno-epidemiološkog stanja u državi, bez odgode donesu odluke o relaksiranju mjera kada je u pitanju prelazak državne granice, broj okupljanja ljudi, kao i odluku o odobrenju rada tržnih centara i svadbenih salona u zemlji, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

 

Predloženo je da u prvoj fazi razdoblje samoizolacije bude skraćeno na 72 sata, odnosno 3 dana, a da se kasnije potpuno ukine.

– Predlažemo, u prvoj etapi, ukidanje mjere obveznoga samoizoliranja u prigodi prelaska granice na razdoblje od 72 sata, a u drugoj etapi ukidanje te mjere u cijelosti.

Također, potrebno je omogućiti prekogranično komuniciranje i za državljane drugih država, a s obzirom na ukupna nastojanja u smjeru oporavka gospodarstva, treba odmah dopustiti rad i tržnim centrima.

Također, pozivamo na otvaranje svadbenih salona i ukidanje ograničenja broja osoba koje se mogu okupiti na jednom prostoru – poručeno je sa sastanka, uz napomenu da na snazi ostaje obveza poštivanja osnovnih protuepidemijskih mjera, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

 

 

 

Hercegovački portal