Naslovnica Zanimljivosti ŠKORO O ZDS: Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje

ŠKORO O ZDS: Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje

Miroslav Škoro komentirao je odluku Visokog prekršajnog suda prema kojoj poklič “za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira.

 

Domovinski rat je svetinja. Zato pozdravljamo presudu po kojoj pozdrav Za dom spremni u pjesmi Bojna Čavoglave, simbolu Domovinskog rata, nije prekršaj.

Apsurd je da se to uopće dovodilo u pitanje, posebno kada znamo da se slobodno maše jugoslavenskim, ali i komunističkim simbolima što je protivno rezoluciji Vijeća Europe 1481, a groblja krase spomenici četničkim vojvodama.

Nikada ne smijemo zaboraviti tko je zaslužan za našu slobodu, kao ni tko je odgovoran za našu patnju i kakve simbole je nosio.

Poklič “za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” pjevača Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj, odlučila je većina sudaca Visokog prekršajnog suda na općoj sjednici toga suda u srijedu.

Nakon provedene rasprave, s četiri glasa ‘za’, 15 ‘protiv’ i jednim suzdržanim, odlučeno je da se poklič ”za dom spremni” ne može podvesti pod zakonski opis prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

 

Hercegovački portal