Naslovnica Zanimljivosti Na ovom mjestu iz Hercegovine prelaziš u Bosnu: Etno selo koje vrijedi...

Na ovom mjestu iz Hercegovine prelaziš u Bosnu: Etno selo koje vrijedi doći i vidjeti

Ramski kraj je poznat po svojim prirodnim ljepotama, međutim kao da to nekim ljudima nije dovoljno pa se upuštaju onda napraviti  još nešto ljepše negoli je to priroda učinila.

Upravo je to pošlo za rukom ramskom biznismenu Radovanu Remiću  koji je većinu svojeg radnog vijeka proveo u Austriji gdje su ga svojevremeno nazvali ‘kraljem šećera’  zbog svojeg uspješnog bizinisa u toj europskoj državi.etno-selo-remic-2.jpg

Remić je na svojem imanju u selu Menjik na samom prijelazu iz Hercegovine u Bosnu prije devet godina počeo s izgradnjom jedinstvene turističke atrakcije pod imenom ‘Etno selo Remić’  da bi danas njegov projekt oduševljavao sve one koji  svrate na ovo lijepo imanje napravljeno u etno ambijentu ovoga kraja.

Cijelo imanje je urađeno s ukusom i  boravak ovdje godi u svakom pogledu. Pored glavnog objekta restorana čija je unutrašnjost uređena drvenim namještajem a kroz čije prozore možete vidjeti konje kako pasu na livadi iza objekta, napravljene su i drvene kolibe koje su moderno opremljene za smještaj i boravak gostiju. Turisti sve više otkrivaju i posjećuju ovo svojevrsnu atrakciju a zabilježeni su i mnogobrojni školski izleti u vremenu prije pandemije koronavirusa.

etno-selo-remic-3.jpg

Posjeta etno selu u Menjiku je sigurno dobar izbor. Etno selo Remić od Mostara je udaljeno  80, od Sarajeva 120 a od  Banja Luke 140 kilometara.

etno-selo-remic-4.jpg

etno-selo-remic-5.jpg

etno-selo-remic-6.jpg

 

 

Abcportal